Vormgeving

Jac Splinter Ontwerper 2D 3D  4D

Sinds 1988 maakte hij voor de homotheatergroep Mannen van Daarnet, de voorganger van theatergroep Gray, de affiches en de meeste decors. Voor “Ik weet het nog heel goed…” bedacht hij het decor. In samenwerking met Ger Driessen van De Grafische Werkplaats in Nijmegen is het uitgevoerd.

Jac.Splinter bedenkt leuke dingen voor de mensen. Van glas in lood raam tot gebruiksvoorwerp met gedicht. Wie heeft er nog geen theedoek met een gedicht over een wasknijper? Van kerstpakket tot condoomdoosje en van beursstand tot boekhoek, de eerste androgyne boekenlegger van Noord-west Europa. Heeft ondere ander de Lawaaiwoorden bedacht, te zien in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Hij richtte in 2002 een politiek partij op uit protest tegen de carrieremakers in de politiek: De Enige Echte Splinterpartij (E2SpP).

In 2005 realiseerde hij Park’44. Hij veranderde het lelijkste plein van Nederland, Plein 1944, van een stenen vlakte in een groen grasplein. Park44 heeft tot 2010 nog dienst gedaan als vrolijk parkje midden in het centrum van Nijmegen.
Jac.Splinter had ruim drie jaar een rubriek in de Nijmeegse Zondag krant getiteld “Zo kan het ook!”, daarin behandelde hij wekelijks een maatschappelijk, stedelijk of huiselijk probleem en droeg daar een ludieke oplossing voor aan. Sinds 2010 heeft hij een wekelijks TV Column op Nijmegn1tv getiteld Leuke Dingen voor de Mensen.

Jac.Splinter exposeert zijn verkeerdborden op wisselende plekken en werkt in 2011 onder andere aan een projekt over het typisch hollands vingertje. Kijk op www.jacsplinter.nl voor meer informatie.

Atelieradres: De Vasim
Winselingseweg 41 6541 AH Nijmegen
06 17 49 28 24   jacsplinter@jacsplinter.nl

%d bloggers liken dit: